2020-11-15 17:38:35• hírek • közlemény

Zöldségek szatmári gazdáktól a rászorulók asztalára

November 15. a szegények világnapja: ebből az alkalomból a Szatmári falugazdászok egy meglehetősen nagy mennyiségű zöldség-adományt juttattak el a Máltai Szeretetszolgálat Szatmárnémeti Szervezetéhez, melynek munkatársai és önkéntesei a rászorulóknak adják tovább ezeket.

Paprika, padlizsán, krumpli, hagyma, fejes és reszelt káposzta is van a Lázári és Egri községekben élő gazdálkodók adományában, akik a Szatmári falugazdászok felhívása nyomán adományozták oda a számukra felesleges termékeket.


„Fontos a szolidaritás, fontos, hogy nehéz időkben kiálljunk egymás mellett és segítsünk azokon, akiknek szükségük van rá. Ez az első Ajándékozz egy kosárnyi helyit nevet viselő gyűjtésünk, de hagyományt szeretnénk teremteni. Véleményem szerint Szatmárnémeti piacain jó lenne gyűjtőpontokat kialakítani, ahol az árusok a fölösleges, megmaradt termékeiket ott tudják hagyni, fel tudják ajánlani a rászorulóknak. Ezzel párhuzamosan a Máltai Szeretetszolgálatnak szüksége lenne egy hűtőkamrára, ahol az ilyen típusú adományokat tárolni fogják, míg átadják a kedvezményezetteknek” – mondja Magyar Lóránd, a Szatmári Falugazdászok munkájának a koordinátora, aki személyesen adta át a rászorulóknak szánt adományokat a Szeretetszolgálat munkatársainak. Az átadáson jelen volt Nagy Szabolcs, a megyei tanácselnök kabinetigazgatója is.


„Hatalmas segítség ez az adomány, köszönet érte az adakozó gazdáknak és a falugazdászoknak, akik közreműködnek abban, hogy ezek a termékek rászorulókhoz kerüljenek. Nagyon bízom benne, hogy ez egy hosszú távú együttműködés lesz” – fűzte hozzá Hegedűs Gergő, a Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti szervezetének vezetője.





 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: